Saturday, January 3, 2009

Internetis muutub naljaga mõeldud lugu tõeks

http://www.ekspress.ee/2008/09/14/areen/4379-internetis-muutub-naljaga-moeldud-lugu-toeks

Artikkel käsitleb interneti tähtsust läbi humoorika võtme. Mina liigitaksin selle meedia valdkonda.

Tegu on 21. sajandi ehk infosajandiga, toimub globaliseerumine ja interneti osakaal igapäevaelus on muutunud peaaegu asendamatuks. Paraku võib lisaks kasulikele leida internetilehekülgedelt ka palju liba- ja naljauudiseid.
Jah, internetist võib leida vastuseid paljudele küsimustele, erinevaid sõnaseletusi, materjale uurimustööde jaoks, aga samas ei tohiks kinnisilmi kõike uskuda mis erinevatel lehekülgedel kirjutatakse. Mis on viinud inimesed nii kaugele, et usutakse ka valeinformatsiooni, mis virtuaalmaailmas levib?
Ma arvan, et kõige suuremad kurjajuured oleme meie, kes me internetiteenust kasutame. Kui me ise ei oska filtreerida informatsiooni, mis meieni jõuab, siis ei saa kedagi teist oma valearusaamades süüdistada. Muidugi võiks inimestel endal ka olla veidike moraali, et mitte üles riputada kõike, mida fantaasia pähe või sülg suhu toob, sest paljud jäävadki seda sinisilmselt uskuma.
Me kõik oleme kuulnud interneti pahempooltest, olgu nendeks siis solvavad Delfi kommentaarid või kõige lollikindlamad viirused. Kui me tahame, et internet püsiks puhas ja tooks meieni kõige kvaliteetsemat informatsiooni, peame kõik koos selle nimel töötama ehk teatama iga kord moderaatoritele, kui midagi kahtlast märkame ja ise artikleid postitades mõtte ärksana hoidma, et vältida arusaamatusi või kellegi solvamist.

No comments: